Järnrör och hundvalpar

Tredje dagen idag med tryckande huvudvärk....Fast just nu är den värre, bara för att jag fick en rejäl smäll i pannan/huvudet från ett utstickande järnrör på en torkställning tidigare idag (kommer till det senare i detta inlägg)
Så jag känner mig väl inte sådär jättepigg, men förutom det så har jag haft en bra dag.
Jag och mamma åkte på eftermiddagen till en bekant till henne som bor här i närheten och som har två stycken Chinese crested powder puff hundar (kinesisk nakenhund med päls).
Det är en sån hundras som mamma vill skaffa och vi ville därför se lite hur dom är och så.
Jättefina och goa hundar var det iaf.
Efter det så for vi en sväng till mammas vän Titti som bor i Norslund och då satt en av grannarna till henne ute på gården med en valpkul på ca 8 veckor!
Helt bedårande söta, blanding av chihuahua och någonting mer, så dom var jättesmå och goa.
Dom höll på att vänja sig lite med att vara ute och vid andra människor så det satt ett gäng människor där, för vem kan motstå sånna småttingar =)
Så idag har man fått hundkärlek så det stod härliga till...
Men det är nu järnröret kommer in i bilden, för när vi skulle gå därifrån så gick jag nämligen rakt in med huvudet i det, det stack ut en lång bit från en sån där utomhustorkställning för typ mattor och jag hade samtidigt solen i ögonen så jag såg det inte alls :(
Smällde till rejält och nu har jag alltså extra ont i huvuvdet.'
Otur man kan ha ibland.
Får hoppas att det lägger sig och inte blir värre eller så.
Nu skall jag iaf försöka ta och städa lite i min sunkiga lya för imorgon kommer pappa förbi en sväng.
Så nu skall diskberget väck!
 
Bye Bye!
 
 
 

Hund Fredag

Hej alla vänner, ovänner och alla ni andra däremellan!
 
Sitter här  med en kopp snabbnudlar med ekologisk tacokryddmix i (som jag har haft i själv i efterhand) vägrar nämligen att ha i den där medföljande kryddpåsen som följer med i paketet då den inehåller enbart crap och typ bara E-nummer och konstgjord skit hit och dit.
Längesen jag käkade nudlar för övrigt och ingenting jag gör ofta, då jag som sagt försöker undvika gluten (vetemjöl m.m) i största mån, men bland gärs det ju undantag som i detta fallet.
Men nog om nudlar och kost ;)
Idag vaknade jag som jag gjort på senaste tiden, trött.
Har gått in i en sån sämre period igen, trött och nedstämd m.m
Spelar ingen roll hur mycket jag sover, är ändå trött lixom.
Mamma drog hur som helst iaf iväg mig på en cykeltur på eftermiddagen till Rusta, Plantagen och ÖoB och jag måste säga att dagen har vekligen gått i hundens tecken på ett eller annat sätt, det mesta idag har vart förknippat med hundar på nått sett...
 
Sitter här iaf nu hursomhelst och är lite småseg, men jag och N funderar på att åka in till stan och kanske ta en öl,  så får se hur det blir med det
 
Hoppas ni får en fin Fredagskväll!
 
 
 
 
 

Monster...

Monster,
How should I feel?
Creatures lie here
Looking through the window
 

Zombie Day

Uss, har vart riktig zombieseg i dag.
Suttit i pyjamas hela dagen och bara slappat.
Tog nämligen en en bit lergigan igårkväll innan jag skulle sova för att jag har haft sån konstig klåda på kroppen sen i förrgår och vanliga allergitbletter hjälpte inte mot det, så då tänkte jag att jag provar med lergigan istället och det gjorde susen men som biverkning så blir man ju ofta så seg och trött dagen efter och eftersom jag inte har använt dem på ett tag så regaerar min kropp kraftigare på dessa biverkningar och därav zombie segheten.
Drack en kopp kaffe för en timme sen i förhoppning att piggna till lite, det gjorde jag men magen blev inte glad istället.
Nu sitter jag iaf här och funderar på både det ena och det andra och anar åska i luften.
Luften står lixom still ute, så det kommer säkert nån liten åskskur.... Mysigt =)
 
 
 Zombie_me

Hej

Hej......!
 
Kanske dags att skriva lite här igen.
Det har gått ungefär två veckor sedan Viggo fick somna in, det är så tomt här hemma hos mamma och hon känner sig så ensam utan en hund.
Det är fortfarande så ofatbart att han faktist är borta, iaf kroppsligt så att säga.
Det känns som att han bara är bortrest, eller att han tom finns kvar här även om vi inte kan se honom (det kanske han gör också)
Jag har drömt om honom ett par gånger, det kändes fint att få "se" honom igen.
Det konstiga är att jag och mamma ser hundar överallt på konstiga ställen, för att ta ett exempel: när vi tittat upp i himlen så har vi sett moln som ser ut som hundar och det händer i stort sett hela tiden och härom dagen när mamma städade så hittade hon ett potatisskal som var format exakt som en hund (!?) det kanske låter lite konstigt och det känns speciellt och lite märkligt men på ett bra sätt, som att det är meningen att vi ska se dessa "tecken"  av någon anledning.
Vem vet, det kanske är Viggos sätt att säga att han har det okej och att han fortfarande finns, men inte i kroppslig form.
Det vill jag tro iaf.
Vi, eller framför allt mamma funderar redan på att skaffa en ny hund, absolut inte för att ersätta Viggo på något vis, för det går aldrig att göra det, ersätta en hund med en annan. 
men mamma känner att hon vill ha en hund i sitt liv, det är det hon trivs med och det hade hon redan bestämt långt innan viggo blev dålig, att hon skulle skaffa en till hund.
Så vi får väl se när det blir, det dyker väl förhoppningsvis upp en lämplig valp när det är meningen ;)
Jag har lovat att ställa upp att hjälpa till så mycket jag kan iaf när det blir dags för det är ju enormt mycket jobb med en valp och jag tror att det kan vara bra för mig också.
 

Hej då Viggo!

Idag 15:10 fick Viggo somna in.
Vi var där med honom hela tiden och det var jättefint och gick lugnt till.
Men det gör ju så fruktansvärt ont att mista sin bästa vän.
Det är så tomt så tomt och hjärtat går sönder av saknad, men nu är du fri lilla gubben.
Vi kommer alltid att älska dig Viggo <3
RIP

Uppdate om Viggo

Igår (efter en vecka) fick vi åka upp och hälsa på Viggo på djursjukhuset med inställningen att vi kanske skulle få ta beslutet att få låta honom somna in. Det var så tungt så tungt.
När vi väl kom dit så fick vi prata med vertinären som sa att eftersom att han är så pigg så är avlivning inte aktuellt för tillfället  även om tillståndet ändå är allvarligt, men så länge han äter och har ork så är det bra.
Och vi fick ännu en bra nyhet, att få ta med honom hem!!
Fatta vad glada vi blev, för att inte tala om Viggo!
Han skällde och ylade och blev helt till sig när han upptäckte att vi var där.
Eftersom dom i stor sett bara ger honom mat, medicin och går ut med honom på djursjukhuset så tycket hon (vetrinären) att han lika gärna kunde få prova att vara hemma och vi kan sköta det själva, så nu är han här.
Han är dock lite sämre idag, då han har spytt ett par gånger och sover väldigt mycket, men det kan bero på omställningen till att få komma hem igen också, så vi får avvakta och se.
Blir återbesök på Onsdag iaf för att se om han har börjat bildat mer blodplättar.
Så nu hjälper jag till så mycket jag kan med att se efter honom när mamma jobbar.
 
 

Jobbiga dag!!!!!

Sitter med tårar i ögonen och skriver detta.
Det har rent ut sagt vart en fruktansvärt jobbig dag!
Det började med att jag vaknade efter en natt med konstiga och obehagliga drömmar, drömde om skada de människor som jag inte kunde rädda, ambulanser som aldrig kom till undsättning m.m.
Jag kände mig jättekonstig, den där känslan som aldrig bådar gott och sen slog ångesten till, panikångesten.
Overklighetskänsorna, pirrningarna ikroppen, svettningarna och så fuckade magen upp sig som vanligt, ville bara kräkas.
Jag kände att -Okej,nu dör jag!!!
Låt det inte vara en sån här period på gång igen. Snälla!!!!
Försökte fokusera tankarna på någonting annat, vilket typ är omöjligt för det enda hjärna gör är att signalera på hjälp så att hela kroppen säger ifrån.
På darrande ben tog jag iaf mig ut i mammas kök (jag sov där inatt för att vara hundvakt) och letade på en påse med lite ört te som kanske kunde få mig att lugna mig något.
I samma stund så kom mamma hem och berättade att hon fått tid kl 13:00 på Vettris (vetrinärkliniken på arken zoo) till Viggo som kissat Rostfärgat urin sen helgen och frågade om jag ville göra henne sällskap dit.
Jag talade om för henne att jag hade panikångestanfall och inte direkt kände för att ta mig ut nånstans, men samtidigt så kände jag att jag ville komma ut i friska luften plus att rastlösheten pockade på mig.
Så jag drack upp mitt te och försökte få i mig en smörgås, det kändes något bättre efter det.
Så vid 12:30 fick vi skjuts upp till Vettris och fick komma in på undersökning.
Vetrinären ställde frågor och lite sånt där allmänt som dom gör, viggo lämnade urinprov som i det här läget var rent blod nästan i stort sett och deras apparat kunde knappt läsa av det pga det.
Misstanken var först att han kanske hade stenar i urinblåsan så röntgen togs men visade ingenting sånt.
Sedan kom en sjuksyster in och tog blodprov och vi fick vänta en stund på provsvar.
Sen kom dom in en gång till och behövde ett till blodprov för dom var osäkra på hur hans blod koagilerade.
Plus att dom satt en kanyl på honom (här började vi ana oråd) och då upptäckte sjuksystern även att viggo hade vad som såg ut att vara blödningar i huden och även i tandköttet.
Vetrinären kom in igen tittade på detta och berättade att blodproverna visade att han bla har för lite röda blodkroppar, vilket i värsta fall kan leda till förblödning om ingen åtgärds sätts in fort.
Så vi blev remiterade till djursjukhuset snarast för inläggning av honom.
Stackars mamma bröt ihop lite och jag var mest i chock.
Vi fick lov att åka taxi därifrån till djursjukhuset och väl framme fick vi komma in på ett rum och fick information om vad som skulle hända därnäst. Inläggning med blodtransfusion och så vidare utredning.
Så vi fick lämna våran älskade pojke där och varken vi eller djursjukhuset vet ännu inte om han kommer bli bättre eller frisk
Jag är fortfarande i chock, känns så overkligt allting, plus att ångesten knappast blev bättre av detta.
Stackars Viggo, Stackars mamma!!!
Det enda posetiva i det hela är att Viggo hela tiden vart väldigt pigg, vilket vertinären också sa var ett bra tecken, då dom vanligtvis blir väldigt slöa och trötta vid blodbrist.
Så jag håller mina tummar och ber för att det ordnar sig med våran älskade underbaraste Viggo.
Låt honom få bli frisk och få komma hem igen!!
 
 
viggo <3

Torsdag, Fredag och Lördag.

Torsdagen var helt okej, även om jag mådde lite weird så försökte jag koncentrera mig på annat.
Jag följde nämligen med mamma till arken zoo på eftermiddagen med Viggo som fick sig en genomkörare med både tvätt, kloklippning och trimning av pälsen.
Under tiden som vi väntade på att han skull bli klar så gick vi till Ica Maxi och tog en glass i värmen och solen.
Jag valde en solero exotic som äntligen har kommit tillbaka till gb:s glass sortiment, en av mina favorit glassar. =)
Efter det så gick vi till Rusta och ÖoB och tittade lite, jag  fyndade två Pc-spel och två Playstation spel som var på rea, för sammanlagt 124:- Ett riktigt kapp!
Sen så var Viggo klar och vi hämtade honom.
Han blev som en ny hund utseendemässigt, jättebra blev det.
Vi tog en prommenad hem och jag plockade en stor bukett med nattodag/styvmorsvioler som växte i klungor där i området, jättevackert var det och buketten piffades även till med några prästkragar.
När jag sen kom hem var jag både hungrig och trött och humöret svängde ganska rejält och jag hade brara lust att gråta, men det gick över lite efter en stund och jag och N ägnade kvällen åt pizzeriamat framför Fringe.
 
    
 
  
 
 
(bilderna är klickbara)
 
Igår Fredag så träffade jag återigen mamma, då hon behövde lite hjälp att handla mat åt min mormor.
Så vi tog cyklarna och åkte ut till Hosjö, handlade på hemköp och for vidare ut till min mormors hus och lämnade grejerna och språkade lite med henne.
När jag kom hem till mitt igen så hörde syrran av sig och frågade om jag och N ville med henne och en killekompis ut och grilla i gläntan (ett skogställe som ligger här i närheten) så vi hängde på med cyklarna dit.
Jag  "syndade" för andra dagen i rad och grillade faktist kött (äter helst inte kött annars, förutom fågel o fisk) så det blev fläskfilé-grillspätt med parika, rödlök och champinjoner och till det åt jag potatissallad.
Vi var där ett bra tag tills att myggen kom oinbjuden och blev för ihärdig.
På vägen hem så åkte vi förbi Z-krogen och killarna ville ta en varsin öl så vi landade där en liten stund innan hemfärd.
Väl hemma så var jag supertrött och slut, tittade lite på tv och slocknade sen i soffan.
 
Jag och Ola språkar i väntan på grillen.
 
 
 
 
 

Idag är jag supertrött och stel i kroppen, känns som att jag blitt överkörd av någonting i natt =S
Måendet är inte heller så bra för tillfället.
Stelheten beror säkert på träningsvärk pga allt cyklande igår.
Så det är ju bara bra ifåfall.
Ska ta mig min andra kopp te nu och sätta mig på ballekongen och njuta av solen.
Vi har superväder i Falun!
Ikväll blir det evebtuellt baksmällan III på bio om det orkas och innan det lite Lördagsmat hos mamma.
 
 

BadKidney

Här i min blogg handlar det en del om mitt liv/mående men även mycket om sådant som jag tycker om och som rör mina intressen. Jag är en Estetisk/konstnärlig/bohemisk, snäll, omtänksam, känslig, djur/naturälskande, andlig, smågalen, pysslig, drömmare.... Välkommen! Titta gärna in min andra blogg också: http://welcometotheasylum.blogg.se Som handlar om mitt andliga intresse och annat inom det området.

RSS 2.0